Wie zijn wij >
   Oprichter >
   Achtergronden >

Wat doen wij >
   Administraties MKB >

   Inkomstenbelasting >

   Omzetbelasting >

   Vennootschapsbelasting >

Voor wie zijn wij >
   Particulieren >
   Ondernemers >
   Starters >
   Artiesten >
   Verenigingen >

Alle bestingtarieven >

EBO-administratie >

Kosten >

Helpdesk >

MN-Invest >

© 2009 MN-administraties

Contactgegevens

 
Telefoon
   0181 67 11 66
         Mobiel
06 29 318 336
 
Postadres
Pianopad 13,
3208 DM Spijkenisse
E-mail

Algemene informatie: mn@mn-administraties.nl
Webbeheerder:          mn@mn-administraties.nl

 

Digid ingevoerd per 2007

Digid per 2007 verplicht voor particulieren

klik om te activeren

Met de elektronische aangifte inkomstenbelasting 2005 was het nog een nieuwtje: naast het gebruik van de elektronische handtekening, uw zelf gekozen 5-cijferige code, was het ook mogelijk een DigiD aan te vragen (zelf gekozen wachtwoord) en hiermee uw aangifte inkomstenbelasting te verzenden.
De belastingdienst verzekerde u dat beide handtekeningen tot en met 2008 zouden kunnen worden gebruikt. De fiscus is hier echter op terug gekomen. Met ingang van 2007 kan uitsluitend de DigiD nog worden gebruikt voor het verzenden van de aangifte inkomstenbelasting 2006 en verder van particulieren.

NB
bent u ondernemer dan heeft u zelf reeds een wachtwoord voor de aangifte omzetbelasting, deze blijft ongewijzigd bruikbaar voor het verzenden van de aangifte inkomstenbelasting.

Elektronische handtekening is vervallen

Iedereen via de site van DigiD zijn DigiD aanvraagen (u gaat naar de site van DigiD door het logo rechtsboven aan te klikken). Vanaf 2006 kan immers de belastingaangifte alleen nog met dit fenomeen worden verzonden. Wilt u aangifte doen of door ons laten doen, dan is het belangrijk dat u een geldige DigiD heeft. Een klein probleempje met de DigiD: als u hem langer van 1½ jaar niet gebruikt, dan moet u een nieuwe aanvragen!

Hoe werkt het aanvragen van een DigiD

Wanneer u de site van DigiD bezoekt, dient u eerst een zelf verzonnen gebruikersnaam en wachtwoord invoeren (noteer deze en bewaar bij uw belangrijke papieren!). Daarnaast vult u uw Burger Service Nummer (BSN, voorheen sofinummer) in, zodat bekend is welke belastingplichtige een code aanvraagt. U kunt een email adres en mobiel nummer achterlaten, dit is echter niet nodig.

Activeren van uw wachtwoord

Na deze aanvraag bent u er nog niet, er moet nog gecontroleerd worden of de aanvraag daadwerkelijk van u afkomstig is geweest. U ontvangt dan ook per post een code om uw wachtwoord in gebruik te kunnen nemen. Wanneer u dit niet binnen twee weken doet via de site van DigiD, dan vervalt uw aanvraag en is er nog steeds niets geregeld.

Dus even niets te doen tijdens het surfen op internet? Maak dan nu uw DigiD wachtwoord alvast in orde voor de aangifte inkomstenbelasting particulieren.