omhoogVerzorgen suppletie aangifte omzetbelasting

Na het samenstellen van de jaarrekening of het opstellen van de winstaangifte inkomstenbelasting voor ondernemers kan blijken dat er over een jaar te veel of te weinig omzetbelasting is afgedragen, of dat u alsnog in aanmerking komt voor de toepassing van de kleine ondernemersregeling.

Dit verschil kunt u niet in de eerste aangifte van het volgende jaar verwerken. Deze correctie moet door middel van een aparte aangifte worden ingediend bij de belastingdienst. Deze zogenaamde suppletieaangifte omzetbelasting bestaat uit een brief aan uw belastingkantoor, waarbij een herberekening van de omzetbelasting over het jaar wordt gevoegd. Deze aangifte kan, anders dan bij reguliere aangiften omzetbelasting, niet elektronisch worden ingediend.

Het zelf doen van suppletie aangiften is niet aan te raden. Als te weinig BTW is afgedragen bijvoorbeeld, dan kan de belastingdienst in sommige gevallen een boete opleggen. De samenstelling van het verzoek en de berekening spelen hierin daarom een belangrijke rol.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag bij het invullen van uw suppletie aangifte omzetbelasting.