omhoogSchadevergoeding belastingdienst

Schakelt u een fiscalist in om een bezwaarschrift aan de belastingdienst op te stellen en is daarbij ook nog sprake van het herstellen van een fout, die de belastingdienst heeft gemaakt. Weet wat uw rechten zijn en vraag om een vergoeding van gemaakte kosten.

 

Vergeten heffingskortingen en aftrekposten

Als u een correcte belastingaangifte indient en u krijgt om onverklaarbare reden een afwijkende aanslag dan dient u op uw hoede te zijn. Het kan zomaar gebeuren dat er een heffingskorting of aftrekpost niet meegenomen is in de belastingaanslag, die u toch echt in de aangifte vermeld had. De enige wijze om dit te herstellen is een bezwaarschrift aan de belastinspecteur te richten. In vele gevallen wordt de fout herkend en hersteld door de fiscus. Is daarmee dan de kous af?

 

Vraag om een vergoeding van uw gemaakte kosten

Als u buiten uw schuld bezwaar heeft moeten opstellen dat is gehonoreerd, dan kunt u de moeite nemen om een extra briefje naar uw belastinginspecteur te sturen. Hierin kunt u verzoeken om vergoeding voor de gemaakte kosten. De staatssecretaris heeft goedgekeurd dat in de gevallen, waarin de belastingplichtige extra moeite en kosten moet getroosten om een fout van de belastingdienst te herstellen, een vaste vergoeding van € 161 wordt toegekend. U krijgt dit recht alleen niet automatisch, u zult toch echt nog één keer in de pen moeten klimmen om deze kostenvergoeding u te laten toekennen.

 

MN-Administraties

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Wij verzorgen bezwaar- en verzoekschriften, waarbij uiteraard beoordeeld wordt wie voor de kosten moet opdraaien. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.