omhoogEen bijbaantje als student of scholier

Van een beurs kun je tegenwoordig moeilijk rondkomen, dus hebben veel studenten en scholieren een bijbaantje in de horeca, land- en tuinbouw of via een uitzendbureau. Hiermee kun je naast de noodzakelijke studie ook nog wat geld aan de heerlijkheden van het leven te besteden. Vaak wordt vergeten ook nog even wat geld van de belastingdienst terug te vragen als student of scholier: het is zo makkelijk verdiend!

Jaaropgave

Ieder jaar krijg je een jaaropgave van de werkgever. Hierop staan zaken als loon, loonbelasting, arbeidskorting. Termen die de meeste studenten niet zoveel zeggen. Dat is ook begrijpelijk, want je kijkt liever naar het nettoloon dat wekelijks of maandelijks wordt bijgeschreven op je rekening. Aan een belastingaangifte moet je al helemaal niet denken, want hoe moeten je andere inkomsten als studiefinanciering, scholingskosten of ziektekosten verwerken in een aangifte?

Bijna altijd een teruggave van de belastingdienst

Om te beginnen zijn de inkomsten voor de studiefinanciering niet belast zijn voor de inkomstenbelasting. Die hoeven dus niet meegeteld worden voor het bepalen van het belastbaar inkomen.
Als het loon op de jaaropgave niet hoger is dan rond de € 6.000 en er is een bedrag bij de ingehouden loonheffing aangegeven, dan kunt u meestal deze loonheffing weer terugvragen bij de belastingdienst. Als het inkomen toch wat hoger is dan € 6.000, dan kan nog altijd sprake zijn van een teruggave. Met name de gestegen kosten van de ziektekostenverzekering zorgen nogal eens voor een aftrekpost op de belastingaangifte.

Geld uitgeven aan een administrateur

Veel studenten en scholieren zullen zich niet wenden tot een administratiekantoor om hun belastingteruggave te regelen. Vaak heeft een studiegenoot al verteld dat het niet de moeite waard is.
Maar het blijft heel interessant! MN-Administraties leeft mee met het krappe budget dat de student van tegenwoordig heeft. Daarom hebben wij voor scholieren en studenten een heel aantrekkelijke werkwijze samengesteld.

Werkwijze bij terugvragen belasting voor student of scholier

Als het bovenstaand verhaal je bekend in doren klinkt en je twijfelt of je wel een specialist wilt laten kijken naar jouw jaaropgave, lees dan vooral verder. Als je een teruggave van meer dan € 50 krijgt, dan rekenen wij pas ons lage en voordelige tarief van € 25 (inclusief omzetbelasting ) voor het verzorgen van de aangifte. Dit houdt dus in dat scholieren en studenten dus kostenloos een berekening kunnen laten maken en zodoende de vraag beantwoord krijgen of zij nog iets terug krijgen van de belastingdienst.
Blijkt dat je niets terugkrijgt of te weinig dan rekenen wij hier helemaal niets voor. De enige voorwaarde is wel dat wanneer blijkt dat u een geld terugkrijgt, u deze aangifte dan ook door ons laat verzorgen. Wij rekenen pas kosten bij een teruggave van meer dan € 50 euro, de grens voor teruggave bij de belastingdienst is € 13. U komt er dus altijd beter uit dan wanneer u hier niet naar laat kijken.

Studenten en scholieren

Aangezien het altijd voordelig is om een berekening door ons administratiekantoor te laten maken, hopen wij dat veel studenten en scholieren met een bijbaantje hier gebruik van gaan maken. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.