omhoogStartende ondernemers en de kamer van koophandel (KvK)

ga eerst eens naar de KvKAls u een onderneming start, zult u zich in veel gevallen moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel in uw regio. Er zijn echter een aantal ondernemingen, die zich niet kunnen inschrijven bij de KvK. Deze uitzonderingen zijn:

Let op: binnenkort treedt de wet personenvennootschappen in werking. Als gevolg hiervan dienen maatschappen (Openbare Vennootschap) zich ook in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

 

Starten met een BV deponeringsplicht jaarrekening

Als u een besloten vennootschap opricht bij het starten van uw onderneming, dan is het goed te weten dat binnen 14 maanden na het verstrijken van het einde van het boekjaar een jaarrekening (verkorte versie) dient te worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Voor de éénmanszaak, OV (VOF) of maatschap bestaat deze verplichting niet.

 

Seminars en workshops bij de Kamer van Koophandel

Als startende ondernemer kunt u tegen beperkte kosten seminars en workshops volgen bij de KvK in uw regio. Onderwerpen die zoal aan de orde komen zijn:

 

Op de website van de Kamer van Koophandel vind u meer informatie.

 

Startersdagen KvK: georganiseerd speciaal voor startend ondernemers

De Kamer van Koophandel in uw regio organiseert regelmatig startersdagen voor startende ondernemers. Op deze dagen kunt u vrijblijvend kennismaken met adviseurs, accountants, maar bijvoorbeeld ook de belastingdienst. Dus wilt u zich op het ondernemerschap oriënteren, bezoek dan eens een startersdag.

 

Wat heeft u nodig wanneer u zich wil laten inschrijven bij de KvK

Als u zich wil laten inschrijven dient u bepaalde documenten mee te nemen. Deze bestaan uit een geldig legitimatiebewijs en een privé bank/giro afschrift, die niet ouder is dan één maand. Dit afschrift gebruikt de KvK om uw privé adres te controleren.

 

Wijzigingen doorgeven KvK

Soms wijzigen de gegevens van vennoten, uw adres of uw rechtsvorm. Wilt u deze wijzigingen doorgeven dan zijn hiervoor standaard formulieren beschikbaar op de website van de Kamer van Koophandel. Ook een formulier voor de aanvraag van een uittreksel KvK, vindt u bij deze formulieren.

 

Jaarlijkse bijdrage Kamer van Koophandel

Jaarlijks is een bijdrage verschuldigd aan de Kamer van Koophandel als uw onderneming staat ingeschreven in het handelsregister. Deze bijdrage is afhankelijk van uw rechtsvorm en de grootte van uw onderneming. De KvK gebruikt deze bijdragen voor het uitvoeren van de handelregisterwet, voorlichting aan bedrijfsleven en stimulering van de locale regio van desbetreffende KvK.