omhoogVennootschapsbelasting

Een besloten vennootschap (BV) dient jaarlijks een aangifte voor de vennootschapsbelasting naar de belastingdienst te sturen. Omdat het vermogen van de BV afgescheiden is van het privé vermogen, wordt meer zakelijk handelen verwacht van de directeur. Dit heeft gevolgen. Bijna overal dient u overeenkomsten van te hebben en dient u over vorderingen en schulden aan verbonden lichamen een zakelijke vergoeding te rekenen en deze tot uw resultaat laten behoren. Hieronder staan voorbeelden van wat ons administratiekantoor voor u kan betekenen:

Verzorgen van de aangifte vennootschapsbelasting

Opstellen van de fiscale jaarrekening

Verzorgen van verzoek- en bezwaarschriften richting belastingdienst

Verzorgen van bezwaarschriften omzetbelasting

Verzorgen van verzoekschriften voor toestemming bijzondere regelingen

 

Op de onderstaande pagina's treft u een paar artikelen en achtergronden aan over vennootschapsbelasting. In Nederland zijn de besloten vennootschap en sommige stichtingen en verenigingen onderworpen aan de vennootschapsbelasting. Deze organisaties moeten dan ook ieder jaar een aangifte vennootschapsbelasting indienen voor 30 juni (afgezien van gebroken boekjaren).
Door onze jarenlange ervaring met het midden- en kleinbedrijf kunnen wij u uitstekend begeleiden met het invullen van uw aangifte vennootschapsbelasting. Desgewenst nemen wij u het hele traject van administratie naar jaarrekening naar aangifte vennootschapsbelasting uit handen. Wij zijn u graag van dienst.

      Loonadministratie DGA verdwijnt

      De vennootschapsbelasting in 2007 en 2008

      Keer dividend uit in 2007!

      Rekening-courant directie

      Fiscale eenheid

5" height="13">Fiscale eenheid